Cum a fost la deschiderea GROW Brăila

Zilele trecute primesc mesaj pe chat de la Mirela Sălceanu, coordonatorul proiectului GROW Brăila și îmi spune.

Bună Bursuc, eu duminică am evenimentul de deschidere pentru GROW Brăila, ai dori să fii Chair? (chair – host-ul evenimentului, acronim AIESEC)

Evident, nu am stat pe gânduri, și am acceptat. Mi-am propus ca după experiența AIESEC să spun DA la orice eveniment la care voi fi chemat, pentru ca este perioada în care simt nevoia să dau înapoi ceva organizației din care am făcut parte timp de 3 ani și jumătate.

Ziua a început ciudat: primesc un telefon dimineata la ora 09:30, Mirela imi spune că și-a pierdut telefonul, disperată, plângând, nu știa cum să reacționeze, participanții sunau încontinuu, eu nu găseam internaționalii and so on :))

Într-un final reușesc să gasesc fetele din Brazilia și Indonezia – Giovana și Irma, mergem la gara, luăm trenul, degerăm de frig, ajungem la facultate, și ghici ce? nimeni nu era prezent:))

Ajunge Mirela, dupa 1h. Am uitat să vă spun că ea a fost în expediție, căutarea telefonului prin nămeți. Evident udă din cap până în picioare.

Am început și evenimentul mult așteptat cu peste 40 de participanți, zâmbete, fericire, uimire și interes am văzut în ochii lor, lucru care m-a pus foarte tare pe gânduri.

Ce este GROW Brăila?

GROW este un program de educaţie non-formală adresat elevilor de liceu din 15 oraşe din România (Bucuresti, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara).

GROW oferă de-a lungul fiecărui an câte o ediție specializată pentru fiecare din clasele IX–XII, oferind posibilitatea liceenilor de a participa alături de alţi colegi de generaţie, timp de 3 ani, la un conţinut educaţional complementar activității lor şcolare.

Principalele elemente caracteristice ale acestui program sunt:

  • Internaţionalismul (Programul este susţinut integral în limba engleză, fiind condus de tineri studenţi şi proaspeţi absolvenţi veniţi în România prin programul AIESEC de schimb internaţional),
  • Abordarea pe termen lung (Elementele atinse de conţinutul programului educaţional vizează formarea de abilităţi atât de necesare tinerilor, dar şi zona de dezvoltare atitudinală şi valorică. Un demers de dezvoltare al valorilor se poate realiza doar pe termen lung – de unde şi conceptul programului cu o durată de 4 ani) şi
  • Conţinut educaţional îmbunătăţit continuu (Conţinutul celor peste 20 de ore educaţionale pentru fiecare ediţie -aferent fiecărei clase în parte- a fost construit cu ajutorul unui grup de specialişti în training profesionist, prin consultarea unor specialişti psihologi şi în fiecare an cunoaşte îmbunătăţiri continue de la o ediţie la alta).

În concluzie, evenimentul a fost închis cu bine, internaționalele noastre au mers la masă împreună cu unii din participanți și nu în ultimul rând Mirela si-a găsit telefonul mult iubit 😀

Leave a Reply